Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή Μικρασιάτικη και Αρκαδική. Απο την παιδική του ηλικία άρχισε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο της Ελληνικής Μουσικής, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην κλήση του αυτή το οικογενειακό του μουσικό περιβάλλος, καθώς είναι γιός της Νάντιας Καραγιάννη και ανιψιός του Μπάμπη Τσέρτου.
Οι ήχοι της κιθάρας ήταν αυτοί που τον συγκίνησαν περισσότερο, ενώ παράλληλα δοκίμαζε και βελτίωνε της ερμηνευτικές του ικανότητες και συγχρόνως συνέθετε τις πρώτες του μελωδίες, με αποτέλεσμα το 1997 να κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.
Το έτος 1999 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΑ" με δική του μουσική και ερμηνεία της Ανθούλας Αθανασιάδου. Συμμετέχει επίσης στο soundtrack της ταινίας του MEGA "Βεντέττα¨, όπου σε μουσική Κώστα Ζευγαδέλη και στίχους Γιώργου Κορδέλλα ερμηνεύει το ζεϊμπέκικο "Βήματα Κλειδωμένα" . Το έτος 2001 κυκλοφόρησε ένα cd single με τίτλο "Ελένη μικρό μου". Το έτος 2002 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του cd με τίτλο " Μικρές Οδύσσειες" με συνθέσεις και δικές του αλλά και άλλων καταξιωμένων στιχουργών και συνθετών.
Έχει συργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Κανά, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αντώνης Ρεπάνης το συγκρότητα "Παιδιά απο την Πάτρα", και πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες και συνθέτες.