ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ

Ο Γιάννης Τσέρτος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσικής σε ηλικία 6 ετών, σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο με την Μαρία Τσέντου και στην συνέχεια στο Εθνικό Ωδείο με δασκάλα την Λένα Γεωργαλή και είναι διπλωματούχος στο πιάνο απο το Εθνικό Ωδείο με άριστα, σπούδασε επίσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το έτος 1999 και σε ηλικία 15 ετών συμμετέχει ως πιανίστας στον δίσκο "Το μερακλήδικο πουλί" με τον Μπάμπη Τσέρτο.
Ξεκίνησε να δουλεύει ως επαγγελματίας μουσικός απο το έτος 2002 με την ορχήστρα του Μπάμπη Τσέρτου και στο εξής είχε συνεργασίες με τους Θανάση Πολυνδριώτη, Γιώτα Νέγκα, Γλυκερία, Πέτρο Βαγιόπουλο, Λίνο Κόκοτο, Ειρήνη Τουμπακη, Παντελή Θαλασσινό, Διονύση Τσακνή, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρη Μπάση, Ζωή Παπαδοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστο Κωνσταντίνο κ.α.
Το 2008 συμετείχε στην συναυλία - αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Ηρώδειομε τίτλο "..... Και ο Μήνας Έχει Εννιά ....." ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με μαέστρο τον Γιώργο Νιάρχο και συμμετέχοντες τους Μπάμπη Τσέρτο, Μανώλη Μητσιά, Ελένη Δήμου, Νάντια Καραγιάννη, Νατάσσα Μποφίλιου, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Σπύρο Παπαδόπουλο, Ηλία Λογοθέτη.
Στο χώρο της δισκογραφίας συμμετέχει ως μουσικός και ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις με τους Γιώργο Παπαδάκη, Μπάμπη Τσέρτο, Ανδρέα Κατσιγιάννη, Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Κώστα Μακεδόνα, Άλκιστις Πρωτοψάλτη, Γιώτα Νέγκα, Νάντια Καραγιάννη, Παντελή Θαλασσινό, Φίλιππο Πλακιά, Σοφία Παπάζογλου, Αρετή Κετιμέ, Φίλιππο Πλιάτσικα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΝΙΚΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ »