ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΤΕΝΑΣ

Ο Ιάσονας Κτενάς με καταγωγή από Ήπειρο και Λευκάδα, γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκινά στα εννιά του χρόνια με σπουδές κλασσικού βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών με την κ. Ξανθοπούλου Χριστίνα και τα θεωρητικά της κλασσικής αρμονίας. Υπήρξε υπότροφος κλασσικού βιολιού από το 2006 έως το 2012. Στη συνέχεια φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ιλίου, όπου έλαβε μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων και μαθητικών μουσικών αποστολών στο εξωτερικό (Κάτω Ιταλία και Αίγυπτος), αλλά και εντός Ελλάδας. Αποφοίτησε το 2011 για να συνεχίσει τις σπουδές του στο τμήμα ΠΕΔΔ του ΕΚΠΑ (Πολιτικό Τμήμα της Νομικής), από όπου και αποφοίτησε το 2017. Οι ρίζες του και τα ακούσματά του τον ώθησαν να ασχοληθεί με το παραδοσιακό βιολί κι έτσι μαθήτευσε για λίγο καιρό κοντά στο Γιώργο Μαρινάκη, παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές.
Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική σε διάφορες μουσικές σκηνές, με συνεργασίες στην έντεχνη- ροκ σκηνή με τους Νίκο Ρουμελιώτη, Φώτη Ανδρικόπουλο, Θεολόγο Κάππο, Χρήστο Λούφη, Νίκο Γεωργουσάκη και το Θοδωρή Κοτονιά. Υπήρξε συνεργάτης με τη Ζωή Τηγανούρια για τη διετία 2016-17. Στη λαϊκή σκηνή μετράει τις τελευταίες συνεργασίες του με την Αμαρυλλίς και τον Ηλία Βρεττό. Μέχρι σήμερα συνεργάζεται με μουσικούς της παραδοσιακής σκηνής σε πλήθος φεστιβάλ και χορευτικών παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δισκογραφικά συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στον τελευταίο δίσκο του Αντώνη Απέργη «Ιστορίες γαλήνης», του Στάθη Κουκουλάρη «Μαγιάτικο», της ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού σε μουσική του Νίκου Σαμαρά «Το φυλαχτό» και του Φώτη Σιώτα «Τα δεύτερα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ »