ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΟΡΟΣ

Ο Μανώλης Κόττορος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο κλασσικό βιολί αλλά από μικρή ηλικία το ενδιαφέρον του εστιάστηκε στην ελληνική μουσική (λαϊκή και έντεχνη). Σταδιακά ανακάλυψε τον πλούτο της μουσικής αυτής και τη θέση της ανάμεσα στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, τις οποίες επίσης μελέτησε.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με την μελέτη της Βυζαντινής μουσικής (απόφοιτος του γυμνασίου της Πατμιάδας Εκλλησιαστικής Σχολής και του Εσπερινού Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών). Έχει πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από το Ελληνικό Ωδείο και δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής από το Αχαϊκό Ωδείο της Πολυφωνικής Πάτρας. Έχει επίσης πτυχίο αρμονίας από το Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα βιολιού και τροπικής ανατολικής μουσικής στη Κωνσταντινούπολη με καθηγητές τους Fahri και Adnan Karaduman. Είναι τελειόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πολυάριθμες εμφανίσεις με Έλληνες καλλιτέχνες του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα (ενδεικτικά αναφέρονται οι: Λάκης Χαλκιάς, Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Αγγελική Κονιτοπούλου , Δικαία Χατζηδάκη, Γιώτα Βέη,Στέλλα Κονιτοπούλου, Νάσια Κονιτοπούλου, Παναγιώτης Λάλεζας, Συγκρότημα Καρυοφύλλη Δοΐτσίδη, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μανώλης Μητσιάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Κουμιώτη, Νάντια Καραγιάννη, Μπάμπης Τσέρτος, Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Έλλη Πασπαλά, Μαριώ, Στέλιος Διονυσίου, Άντζελα Δημητρίου, Παναγιώτης Λάλεζας, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μαρία Σουλτάτου , κ.ά.) και έχει επίσης συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία- Ιταλία-Ολλανδία- Σουηδία-Νορβηγία- Σλοβενία-Αμερική- Καναδάς-Αυστραλία- Αίγυπτος-Τουρκία- Ρουμανία-Κύπρος κ.ά.). Από την αρχή της καριέρας του ήταν μέλος σε καλλιτεχνικά ενεργά μουσικά συγκροτήματα και ορχήστρες όπως το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, ΤΑΚΙΜ, της ορχήστρας της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ Μουσική Παράδοση, της ορχήστρας του Συλλόγου προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής «Σίμων Καράς», της ορχήστρας Ηδύφωνο, Café Aman Istanbul κ.ά. Το 2010 εμφανίστηκε ως σολίστ με την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στη συναυλία με τίτλο Τραγούδια των Κυκλάδων.

Έχει ενεργή παρουσία στην ελληνική δισκογραφία και έχει επανειλημμένα εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως οι: Μουσική Παράδοση (ΕΤ1 1999-2012), Στην υγειά μας (2006 έως σήμερα), Αλάτι της γης (2010 έως σήμερα), κ.ά. Έχει επιμεληθεί τις εκδόσεις Τραγούδια και σκοποί από το Αγαθονήσι (2000) και Οι φίλοι όταν σμίξουνε-Τραγούδια των Κυκλάδων (2010). Έχει επίσης τρείς προσωπικούς δίσκους: Νότιες Σποράδες (2006),Θαλασσινό τραγούδι (2011)Τα Δωδεκανησιακά(2017).

Είναι πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε Παραμεθόριος Δράση, η οποία δραστηριοποιείται εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά κυρίως προς όφελος ελληνικών νησιωτικών περιοχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ »