ΓΙΑΝΝΑ ΦΑΦΑΛΙΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική στο Ωδείο Χίου και σε ηλικία 8 ετών έδωσε την πρώτη της συναυλία, όπου και πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο τραγούδι. Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, την οποία ασκεί επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με τις μουσικές της δραστηριότητες. Ως φοιτήτρια ξεκίνησε συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Παντελή Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, αργότερα ήρθε η Ροκ σκηνή για δύο χρόνια στο «Σταυρό του Νότου» και μετέπειτα η συμμετοχή της στην Eurovision του 2004, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά.

Ακολούθησαν συνεργασίες με το Στέλιο Ρόκκο, το Γιάννη Βαρδή και ρεσιτάλ για κιθάρα- φωνή στο πλευρό του Παναγιώτη Μάργαρη.

Δισκογραφικά έχει υπάρξει στο cd-single «O Άλλος» σε μουσική Κωστή Ζευγαδέλλη και στίχους Γιώτας Βασιλακοπούλου για μια ταινία της Λουκίας Ρικάκη και πολύ πρόσφατα συμμετείχε με δύο τραγούδια στην ποιητική συλλογή της Στέλλας Πετρίδου «θάλασσα και Ουρανός», όπου και ξεχώρισε (και βραβεύτηκε) το ντουέτο «Η Ξενιτιά» μαζί με το Νίκο Καλλίνη.

Πρόσφατα μας «ξανασυστήθηκε» τηλεοπτικά και μουσικά μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show “Rising Star” του ΑΝΤ1 και σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τη HEAVEN MUSIC το Digital Single «Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει» των «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ», ένα Remake του γνωστού αγαπημένου τραγουδιού, ενορχηστρωμένο από το Λεωνίδα Τζίτζο, και εύχεται να αγαπηθεί εξίσου όπως το πρωτότυπο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ »